Het woord horeca staat voor: hotel, restaurant en café. Het omvat alle eet- en drinkgelegenheden.
Volgens de Nederlandse Drank- en horecawet mag alleen een horecabedrijf alcoholische drank voor
consumptie ter plaatse aanbieden. In Nederland zijn er 5 verschillende horeca categorieën: horeca 1:
fastservice horeca 2: nachtzalen horeca 3: cafés horeca 4: restaurants horeca 5: hotels. Je kan een
horecazaak aankleden hoe je dat zelf graag wilt. Je kiest een thema en bij dat thema ga je je
horecabedrijf aankleden. Als je ervoor kiest om bijvoorbeeld Texas als thema te kiezen is het wel leuk
om grote stukken vlees op het menu te zetten. Bij een thema kies je ook een concept en een verdien
model.

Soorten horecabedrijven

Er zijn heel veel verschillende horecagelegenheden in Nederland dat je bijna niet meer weet welke je
moet kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een bepaald soort restaurant of eetgelegenheid, zoals
een all you can eat of voor iets luxer, zoals een mooi restaurant met gangen diners. Al deze
horecagelegenheden hebben een andere inrichting. Zoals een luxe restaurant waar je wat meer voor
moet betalen hebben vaak ook luxere voorzieningen, zoals mooie terrasstoelen, tafels en een mooie
inrichting van de tafel. Maar ook het bestek is van wat mooiere materialen gemaakt. Bij bijvoorbeeld
een wok is alles wel mooi ingericht, maar allemaal net iets minder luxe dan bij een restaurant. Dit is
in de meeste gevallen zo er zijn natuurlijk ook uitzonderingen hierop.

Eigen horecazaak inrichten

Voordat je je eigen zaak gaat inrichten moet je eerst weten wat voor zaak je gaat maken en wat je
doelgroep is. Wat natuurlijk ook heel belangrijk is dat je een goed verdienmodel moet bedenken. Als
je dit gedaan hebt kan je rustig gaan beginnen met de inrichting van je pand. Bij Gastroloods.nl ben je
aan het juiste adres. Stel je kiest voor een cafetaria, dan zal je een gekoelde vitrine moeten hebben
en paar barkrukken waar de klanten kunnen wachten, ook meerdere frituurpannen en producten. En
je zal op zoek moeten gaan naar personeel, begin klein en wanneer het goed loopt en je kan het niet
meer aan met je medewerkers, ga dan op zoek naar versterkingen. Zorg ervoor dat je zaak altijd goed
schoon is en alles hygiënisch is dit vinden de klanten in het algemeen heel belangrijk in een
horecazaak. Zorg er ook voor dat je zaak rolstoel vriendelijk is, zo zien mensen dat je aan iedereen
denkt, dit zullen ze waarderen. Zorg ervoor dat de mensen

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *