Tijdens het inrichten van een nieuwe keuken moeten er een hoop belangrijke beslissingen gemaakt worden over welke apparatuur er aangeschaft wordt. Zo is er een groot aanbod aan vaatwassers, ovens, kookplaten, koelkasten en afzuigkappen. Het mooiste is om alle apparaten op elkaar af te stemmen, dit geeft een mooi geheel. Om die reden is hetzelfde merk aanhouden voor alle apparaten een aanrader. In dit artikel kijken we naar de apparaten die Miele te bieden heeft wat betreft keukenapparatuur. Dit omdat Miele zegt garant te staan voor kwaliteit, de artikelen die aan bod komen zijn dus kwaliteitsproducten.

Ovens

Wat betreft ovens (en magnetrons) heeft Miele een breed aanbod. Zo worden deze verdeeld onder de volgende categorieën: ovens, stoomovens met ovens, vacumeerlade, combibmagnetrons, stoomovens met magnetronfunctie, serviesverwarmer en gourmet-warmhoudlades, stoom ovens en magnetrons. In alle categorieën zijn eveneens weer verschillende varianten te verkrijgen, op die manier kan de keuken ingericht worden naar ieders wil.

Kookplaten

Miele heeft verschillende opties als we het hebben over koken. Zo bestaat hun assortiment uit de volgende varianten: inductie kookplaten, inductie kookplaten met geïntegreerde afzuiging, gaskookplaten, combiset- elementen, keramische kookplaten en combiset- elementen met werkbladafzuiging. Op deze manier kunnen ze aan ieders wensen voldoen, dit kan omdat binnen deze varianten weer verschillende producten te verkrijgen zijn. Zo zorgt Miele ervoor dat de keuken echt helemaal naar wens ingericht kan worden. Daarnaast zijn er nog verschillende Miele onderdelen te verkrijgen waardoor er, bijvoorbeeld een jaar na aankoop, het een en ander veranderd kan worden. Dit allemaal om de perfecte keuken aan te bieden aan de klanten.

Afzuigkappen

Afzuigkappen zijn er tegenwoordig ook allemaal in verschillende soorten en maten. Zo zijn er wand- en eiland afzuigkappen, downdraft- afzuigkappen, inbouw afzuigkappen en plafondunits. Doordat er op veel verschillende plekken gekookt kan worden, denk aan een kookeiland of de ‘normale’ kookplaats (tegen de muur). De plaats waar gekookt wordt heeft dus een belangrijk aandeel in wat voor afzuigkap er aangeschaft kan worden. Indien er gebruik wordt gemaakt van een kookeiland kan er geen gebruik worden gemaakt van een wandafzuigkap. plafondunit en inbouw afzuigkap. Op die manier wordt het aanbod iets beperkter.

Koelkasten

Op het gebied van koelkasten heeft Miele vier variaties. Zo hebben zij in hun assortiment de ‘normale’ koelkast, de koel-diepvries- combinatie, vriezers een een wijnklimaatkast. De keuze die hier gemaakt moet worden is of de koelkast en vriezer gecombineerd kan worden of dat deze afzonderlijk geplaatst moeten worden. Daarnaast is een wijnklimaatkast een luxeproduct dat je niet in iedere keuken tegenkomt.

Vaatwassers

De keuze wat betreft vaatwassers is iets beperkter ten opzichte van de andere categorieën. Zo moet er een keuze gemaakt worden tussen inbouwvaatwassers en vrijstaande vaatwassers. Onder deze twee categorieën zijn dan weer alternatieven te vinden. Bij het kiezen van een vaatwasser moet ook goed worden gekeken naar de juiste afmetingen, niet elke vaatwasser past in elke keuken.

Indien voor alle bovenstaande keukenapparatuur voor hetzelfde merk wordt gekozen zal de keuken worden gezien als één geheel, dit komt omdat dan alles op elkaar aansluit en de stijl hetzelfde is.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *