Dit jaar is een mooi jaar voor horeca ondernemers geworden. Sinds Nederland een beetje uit de economische crisis is gekomen durven wij steeds meer geld uit te geven. Daarnaast hebben we mogen genieten van een lange zomer waardoor de terrassen meer en langer open konden blijven. Verwacht word dat in 2017 een groei van 2,5% in consumptie zal komen. Er ligt dus voor horeca ondernemers een mooie kans om in 2017 een mooi jaar te draaien. Toch schuilt er nog een gevaar voor horecabranche de trends volgen elkaar razendsnel op. Wat nu een goed product is kan morgen alweer helemaal uit zijn. Nu zie je veel hamburgers restaurantjes en koffietenten in de binnenstad. Daarnaast komt er veel concurrentie uit een andere hoek. Namelijk de supermarkten. Zij kunnen op grote schaal producten inkopen en verkopen voor minder geld. Ze spelen ook in op de behoefte van de consumenten om het zo makkelijk mogelijk te maken.

Uitgaves

Het verschilt per restaurant wat men besteed per bezoek. Wat natuurlijk ook te maken heeft met het kwaliteit van het eten. Bij een Chinees restaurant betaal je relatief weinig geld voor veel eten. Hier word vaan 13 euro per bezoeker betaald. Terwijl bij een Nederlands/Frans restaurant al gauw 30 euro per bezoeker word uitgegeven. Meer dan de helft van de bezoekers zijn boven de 50 jaar. Er word verwacht dat de trend van buiten de deur eten steeds meer zal worden. Men krijgt het steeds drukker en hebben steeds minder tijd om uitgebreid in de keuken te staan. Gemiddeld eet er nu 10% van de Nederlanders wekelijks in een restaurant. Het aantal mensen wat eten besteld via internet blijf ook jaarlijks nog steeds verder groeien.

Snelle ontwikkelingen

De horecabranche maakt een snelle ontwikkeling door. Elke kwartaal komen er wel nieuwe soorten restaurants op de markt die net even wat anders zijn. Horeca groothandel ziet deze trends ook. Er wordt veel meer geld uitgegeven aan nieuwe apparaten zoals stoommachines rookmachines die net een andere smaak geven aan het eten.

Trend 2017

– Steeds meer maatwerk eten. Consumenten willen steeds meer zelf bepalen wat de samenstelling van het gerecht word. En zijn nieuwsgieriger naar het onbekende
– Men word steeds meer bewust van hun eigen gezondheid en wil in een restaurant ook de mogelijkheid hebben om gezond te kunnen eten.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *